Matkustaja-alukset

Helsinki Shipyard kehittää sekä rakentaa edistyneimpiä tuotteita ja ratkaisuja asiakkaidensa toimintaa varten.

Helsingin telakka on tunnettu korkealuokkaisista matkustaja-aluksista, joita on rakennettu yhteistyössä eurooppalaisen meriklusterin kanssa. Olemme olleet edelläkävijöitä uusien ratkaisujen hyödyntämisessä. Rakentamamme alukset ovat olleet asiakkaillemme haluttuja ja tuottoisia.

Tänä päivänä olemme erikoistuneet pienten ja keskisuurten risteilyalusten rakentamiseen. Rakentamassamme tutkimusristeilyalus SH Minervassa ja sen sisaraluksissa yhdistyvät vahva osaamisemme niin jäätämurtavien alusten parista kuin risteilyalusten maailmasta. Suunnittelussa panostamme ympäristölle kestäviin ratkaisuihin, joista asiakkaamme hyötyvät samalla, kun vähennämme aluksen vaikutuksia sen toiminta-alueella. Ympäristölle kestävät ratkaisut ovat hyödynnettävissä sekä teknisissä että sisustusratkaisuissa.

Ota yhteyttä:

Harri Suistio, Sales Manager
+358 40 718 1794
harri.suistio@helsinkishipyard.fi

Helsingissä rakennettuja matkustaja-aluksia

Risteilyaluksia (Vega, Fantasy, Spirit, Europa)

 • NB 516 SH Minerva, Arktinen tutkimusristeilyalus, jonka Helsinki Shipyard Oy luovutti Swan Hellenic -varustamon käyttöön joulukuussa 2021, yhtenä kolmen aluksen sarjasta.
  • Erityisominaisuudet: Korkea jääluokka PC5, joka mahdollistaa risteilyt myös napa-alueilla. Alusta suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota aluksen toimintaan herkillä napa-alueilla. Alus täyttää viimeisimmät ympäristövaatimukset, se on täysin omavarainen jopa 40 päivän tai 8000 meripeninkulman ajan. SH Minerva on varustettu pakokaasujen puhdistuksella, edistyneellä jätevesien käsittelyjärjestelmällä ja jätevarastoilla. Aluksessa on valmius ottaa akkuteknologia käyttöön, mikä mahdollistaa myös hiljaisen toiminnan ekologisesti herkillä alueilla.
  • SH Minervan sisaralus SH Vega luovutettiin Helsingin telakalta vuoden 2022 heinäkuussa. Sarjan kolmas alus eli SH Diana luovutettiin asiakkaalle vuoden 2023 maaliskuussa.
NB 516 SH Minerva
 • NB 479 Fantasy, risteilyalus, joka toimitettiin Carnival Cruise Lines Inc.:lle vuonna 1990, yhtenä 8 aluksen sarjasta.
  • Erityisominaisuudet: Ensimmäinen ABB syklokonverttereilla toteutettu AC- AC dieselsähkökäyttöinen risteilyalus, ja 2 viimeistä varustettiin Azipodeilla ollen näin maailman ensimmäiset risteilyalukset, joihin podit asennettiin. Tänään tämä ratkaisu on valtavirtaa risteilyalusten propulsiojärjestelmissä.
NB 479 Fantasy
 • NB499 Carnival Spirit, risteilyalus, toimitettu v. 2001 Carnival Cruise Lines Inc.:lle.
  • Erityisominaisuudet: Suurin Helsingissä koskaan rakennettu risteilylaiva.
NB498 Costa Atlantica, Spirit-luokan risteilyalus
 • NB 495 Europa, risteilyalus, toimitus v. 1999 Hapag-Lloyd AG:lle.
  • Erityisominaisuudet: Europa saavuttanut lukuisia kertoja Berlizin risteilylaiva-arvioinneissa ainoana aluksena luokituksen ”viisi tähteä plus”.
NB 495 Europa


Autolauttoja (1358-1362, Tallink, Viking, Brittany Ferries)

 • NB 1362 Armorique, matkustaja-alus, toimitus v. 2009 Brittany Ferriesille.
  • Erityisominaisuudet: Armorique on vähäisen polttoainekulutuksen omaava sekä ympäristöystävällinen alus pitäen CO2 päästöt minimissä.
NB 1362 Armorique
 • NB 1361 Baltic Princess, risteilyalus, joka toimitettiin vuonna 2008 Tallinkille.
  • Erityisominaisuudet: Aluksen keulaosan lohkot valmistettiin Aker Yard’sin Chantiers de l’Atlantiquen telakalla Ranskassa. Keulaosa hinattiin Helsinkiin, missä rungonkoonti saatettiin loppuun.
NB 1361 Baltic Princess
 • NB 1358 Viking XPRS, matkustaja-alus, joka toimitettiin vuonna 2008 Viking Linelle.
  • Erityisominaisuudet: Viking Linen ensimmäinen uudisrakennus Helsinki-Tallinnan reitille sekä Viking Linen ensimmäinen nopea autolautta.
NB 1358 Viking XPRS