Telakalle töihin

Laivanrakennus on teollisuudenala, jossa useiden eri toimialojen osaaminen hyödynnetään monella tapaa poikkeuksellisten tuotteiden valmistamiseen. Helsingin telakalla suunnitellaan ja rakennetaan laivoja, joiden sisään rakentuu käytännössä pieni kaupunki.

Telakallamme työskentelee tällä hetkellä noin 400 laivanrakennuksen ammattilaista, jotka toimivat pääosin laivan ja sen järjestelmien suunnitteluun, projektinjohtamiseen sekä alusten rakentamiseen ja varusteluun liittyvissä tehtävissä. 

”Laivaprojekti kestää kahdesta kolmeen vuotta ja aluksen valmistumisen suunnitelmista neitsytmatkalle valmiiksi alukseksi näkee kirjaimellisesti oman ikkunansa ulkopuolella. Se on aina liikuttava hetki, kun laiva lähtee kohti kotisatamaansa”, Mohamed Elameen, teoriainsinööri.

Luovutimme maaliskuun 2023 lopussa kolmannen meillä rakenteilla olleen Vega-luokan tutkimusmatkaristeilijä SH Dianan. Tämän aluksen kaksi sisarta, SH Minerva (luovutus 3.12.2021) ja SH Vega (luovutus 8.7.2022), luovutettiin telakalta vain muutaman kuukauden välein. Aluksiin liittyvistä uutisista ja tapahtumista voit lukea lisää kotisivujemme Ajankohtaista-osiosta.

”On mukava nähdä, miten ihmiset alkavat sitten projektin edetessä soittamaan samaa säveltä ja laiva alkaa heräämään henkiin sitä mukaa, kun eri toiminnot valmistuvat”, Kari Savolainen, osastopäällikkö, sähkösuunnittelu.

Helsingin telakka on työpaikka, jossa saat vastuuta työkokemukseesi pohjautuen joko laajemmista työkokonaisuuksista tai voit keskittyä ja kehittyä tietyn alueen erityisosaajaksi. Meillä pääset tarttumaan mielenkiintoisiin haasteisiin mukavassa työyhteisössä.

Kuka telakalla sitten viihtyy? Konesuunnittelun seniorisuunnittelija Isko Kuhan mukaan keskusteleva työtapa on telakan voimavara ja hänelle suuri syy työskennellä juuri laivanrakennuksen parissa. Sopeutuminen tiiviiseen tiimityöhön on erittäin tärkeää.

Telakka tarjoaa työntekijöilleen laajan työterveyshuollon ja telakkaperinteen mukaisesti telakkalaisilla on terveyden tukena myös sairaskassat. Telakan kuntosali on työntekijöiden vapaassa käytössä ja yhteisissä treeneissä viimeistään tutustuu eri toiminnossa työskenteleviin kollegoihin. Telakalla on myös muuta aktiivista vapaa-ajan toimintaa.

Suunnittelun työpaikat

Tutustu tästä avoimiin työtehtäviimme.

Kesäduunit 2024

Kiitokset telakan kesäduuneista kiinnostuneille. Saimme yli 100 hakemusta, olemme parhaillaan tekemässä valintoja ja ilmoitamme kesätyötilanteesta kaikille hakijoille maaliskuun loppuun mennessä. 

Tarjosimme kesäksi 2024 erilaisia tehtäviä teekkareille ja insinööriopiskelijoille suunnittelun eri osa-alueilla:

Laivasuunnittelu

Laivan runkosuunnittelu

Kone- ja kansijärjestelmien suunnittelu

Sisustussuunnittelu

Sähkö- ja automaatiosuunnittelu

Lisäksi avoimia paikkoja oli toiminnansuunnittelussa (laivaprojektin aikataulun suunnittelu ja hallinta) sekä laatuosastolla.

Talousosasto sekä myynnin yhteydessä toimiva myyntiprojektien laskenta hakivat joukkoonsa kauppatieteiden tai tuotantotalouden opiskelijaa.

Kesäduunit sijoittuvat meillä joustavasti aikavälille 1.5.2024 – 31.08.2024.

Helsinki Shipyard – Assembling Dreams

Tutustu merialan esitteeseen

Emme käytä ulkomaisia työnvälitystoimistoja rekrytoinnissamme!