Helsinki Shipyard Oy ja Vodohod Ltd allekirjoittivat sopimuksen kahdesta luksusretki­risteilyaluksesta

27.6.2019

Helsinki Shipyard Oy ja Venäjän suurin jokiristeilyvarustamo Vodohod Ltd. ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen koskien kahta luksusretkiristeilyalusta. Alusten on määrä operoida korkeiden leveysasteiden alueilla sekä pohjoisen napaseudun että Antarktiksen vesialueilla ja myöskin trooppisilla vesialueilla kevät- ja syyskausien aikana.

Helsinki Shipyard Oy on jo aloittanut projektien suunnittelytyöt. Ensimmäisen laivan luovutus on suunniteltu tapahtuvan elokuussa 2021 ja toisen laivan tammikuussa 2022.

Alukset ovat noin 110 metriä pitkiä ja 20 metriä leveitä. Alusten jääluokka tulee olemaan PC6. Matkustajakapasiteetti on148 henkilöä ja mukana olevan miehistön maksimimäärä on 110 henkilöä.

”Olemme hyvin ylpeitä ja tyytyväisiä uuden telakkayhtiön ensimmäisestä tilauksesta, joka uskoakseni nyt osoittaa kaikille, että olemme aloittaneet uuden luvun Helsingin telakan toiminnassa. Tulemme lähiaikoina vahvistamaan erityisesti suunnitteluamme ja tuotannon aloituksen yhteydessä myös tuotantoamme. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita ottamaan yhteyttä henkilöstöosastoomme”, sanoo Carl-Gustaf Rotkirch, Helsinki Shipyard Oy:n toimitusjohtaja. 

Vodohod on venäläinen risteilijävarustamo ja jokiristeilyoperaattori jonka Volga Shipping Company  perusti vuonna 2004. Yritys nimettiin Ivan Kulibinin ”vesikulkijan” mukaan. Yhtiöllä  on toimistot Moskovassa ja Pietarissa. Yhtiö operoi yli 50 matkustaja-alusta Volga-, Don-, Kama- ja Moskovajoilla sekä Volga-Donin kanavassa, Volga-Baltic vesiväylällä, Laatokalla ja Äänisellä.


Lisätietoja:

Carl-Gustaf Rotkirch
toimitusjohtaja
Helsinki Shipyard Oy
+358 10 622 2600
etunimi.sukunimi@helsinkishipyard.fi