Uudislaiva 517 uitetaan allashallista ulos

3.2.2022

NB 517 allashallissa 27.1.2022

Laivan 517 rakentaminen on jo siinä vaiheessa, että laiva on päässyt vesille. Laiva uitetaan aivan lähiaikoina ulos allashallista, missä olemme pitäneet sitä vähän pidempään saadaksemme mm. tehtyä ulkokansien maalaustöitä säältä suojassa. Laiva kiinnittyy telakan toimistorakennuksen kaupungin puoleiselle sivulle.

NB 517 vesillä allashallissa 27.1.2022

Laivan rakennusvaiheessa, kun laivan omat koneet eivät ole vielä käynnissä ja tuottamassa sähköä, syötetään laivalle sähköä maista ns. maistasyöttönä. Maistasyöttösähköä (60 Hz) tuottaa meille laiturille asennettu dieselaggregaatti. Tämä väliaikainen ratkaisu on käytössä vain, kunnes laivan omilla koneilla tuotetaan sähköä.

Olemme pahoillamme mahdollisesti aiheuttamastamme häiriöstä. Pyrimme vaimentamaan ääntä ja ohjaamaan sen suuntaa siten, ettei siitä aiheutuisi häiriötä naapureillemme. Aikomuksenamme on myös tehdä äänenvoimakkuuden mittauksia.

Laivan 516 eli SH Minervan rakennusvideo on jo valmistunut ja pääset tutustumaan siihen osoitteessa SH Minerva and how she was built – YouTube