TIEDOTE KOSKIEN HELSINKI SHIPYARDIIN LIITTYVÄÄ UUTISOINTIA 6. SYYSKUUTA

7.9.2022

Mediassa olleen uutisoinnin mukaan Merima Oy on jättänyt Helsinki Shipyard Oy:tä koskevan konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen tiistaina 6. syyskuuta.

Helsinki Shipyard Oy ei ole saanut käräjäoikeudelta vielä tietoa konkurssihakemuksesta, mutta vahvistaa, että Merima Oy:lla on pieni kiistanalainen saatava Helsinki Shipyard Oy:lta, jonka summa on reilusti alle 1 % sopimushinnasta eli kyse ei ole merkittävästä summasta ja uskomme asian olevan neuvoteltavissa kuntoon.

Kiistanalainen saatava liittyy Meriman puutteelliseen toimitukseen, josta Helsinki Shipyard Oy on reklamoinut Merima Oy:ta. Erimielisyydet ovat koskeneet muun muassa sitä, että onko laivanrakentamista koskevaa alihankintasopimusta täytetty. Asiasta on neuvoteltu Merima Oy:n kanssa viimeksi 5.9.2022.  

Helsinki Shipyard Oy:n näkemyksen mukaan Meriman hakemus on aiheeton, mutta tullaan luonnollisesti selvittämään.

Kiistanalainen saatava on Merimalle maksettu 7. syyskuuta, jotta sen aiheuttama kohtuuton mainehaitta ja vahingot saadaan minimoitua. Helsinki Shipyard tulee jatkamaan omien saataviensa perintää Merimalta.  Meriman toimitus on edelleenkin puutteellinen.

Helsinki Shipyard Oy on saanut 7. syyskuuta iltapäivällä tiedon, että Merima on peruuttanut konkurssihakemuksen.