Swan Hellenic tilaa Helsinki Shipyardilta kolmannen viiden tähden tutkimusmatkaristeilijän

21.10.2020

Helsinki Shipyard Oy ja Swan Hellenic ovat päässeet sopimukseen uudesta luksustutkimusmatkaristeilijän tilauksesta. Uusi sopimus COVID-19 sävyttämässä maailmantalouden tilanteessa on vahva signaali Helsingin telakan toiminnan jatkuvuudesta ja asiakkaan luottamuksesta telakan toimintaan.

Swan Hellenic ja Helsinki Shipyard Oy ovat sopineet kolmannen tutkimusmatkaristeilijän rakentamisesta. Kolmas Swan Hellenicille toimitettava alus edustaa kahden jo tilauskannassa olevien alusten tavoin tutkimusmatkaristeilijöiden uutta sukupolvea ja se on suunniteltu maailmanlaajuisille risteilymarkkinoille painottaen kuitenkin risteilyjä korkeilla leveysasteilla.  

Uuden aluksen suunnittelu on jo aloitettu ja sen rakentaminen päästään aloittamaan vuoden 2021 kesällä. Alus toimitetaan tilaajalleen vuoden 2022 lopussa. Uusi alus on edeltäjiään isompi ja suunniteltu purjehtimaan kaikkiin maanosiin.

”Uusi tilaus on merkittävä Helsinki Shipyardille, koska se kertoo asiakkaamme luottamuksesta toimintaamme, ja on myös vahva signaali toimintamme pitkäjänteisyydestä”, kertoo telakan toimitusjohtajaCarl-Gustaf Rotkirch jatkaen: ”Tässä maailman ajassa tämä on erittäin hyvä signaali, ei ainoastaan Helsinki Shipyardille vaan myös Helsingin alueen meriteollisuudelle ja koko maan meriklusterille”.

Syyskuussa Helsingin telakalla laskettiin Swan Hellenicille rakennettavien risteilijöiden ensimmäisen aluksen köli. Vanhoja perinteitä noudattaen tilaisuudessa julkistettiin uudisaluksen nimi, joka on SH Minerva, roomalaisen luovuuden ja viisauden jumalattaren mukaan.   

Nyt tilatussa aluksessa on 4,6 MW dieselsähköinen hybridikoneisto pakokaasupuhdistuksella, maks. 3 MW akustokapasiteetti ja PC6 jääluokkaan vahvistettu runko. 125-metrinen ja 12000 bruttotonnin alus on suunniteltu erityisesti maapallon jännittävimpien ja luoksepääsemättömien paikkojen tutkimiseen.

Laiva tarjoaa tilavan 5-tähden majoituksen 192 vieraalle 96 hytissä ja sviitissä, joissa suurimmassa osassa on suuret parvekkeet. Alusta tulee operoimaan 140 hengen miehistö, jotta voidaan tarjota korkeimman tason henkilökohtaista palvelua.

”Swan Hellenicille rakennettavan kolmannen aluksen päälaitehankintoihin on jo ryhdytty ripeällä aikataululla, koska tärkein tavoitteemme on pitää asiakkaan kanssa sovituista aikatauluista kiinni. Tämä on mieluisa haaste meille kaikille”, kertoo uuden tilauksen projektipäällikkö Ville Korpela.

Lisätietoja:

Carl-Gustaf Rotkirch, toimitusjohtaja, p. +358 10 622 2600