SH Vega, toinen Swan Hellenicin tutkimusristeilyalus, on laskettu vesille

11.2.2022

Helsinki Shipyard rakentaa parhaillaan kolmen aluksen sarjaa risteilyvarustamo Swan Hellenicille. Jo toinen kolmesta uuden sukupolven aluksesta on uitettu ulos telakan rakennushallista.  

NB 517 / SH Vega

Helsingin telakalla rakennetaan kolmen laivan sarjaa. Aluksista toisen päästessä ulos allashallista, oli sarjan ensimmäinen, juhannuksen alla vesille laskettu SH Minerva jo tutkimassa Etelämannerta. Sarjan kolmannen aluksen lohkotuotanto aloitettiin kesäkuussa.

Rakenteilla olevat alukset on suunniteltu täyttämään viimeisimmät päästöstandardit, jotta alusten vaikutukset ympäristöön jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Pääkoneisto on varustettu pakokaasujen puhdistusjärjestelmällä sekä edistyksellisillä herkkien polaarialueiden operointiin vaadittavilla puhdistus- ja varastointimahdollisuuksilla jätevesille, jätteille ja jäteöljylle. Aluksilla on esivarusteltu paikka akuille, joilla voidaan ajaa sähköisiä potkurimoottoreita pienillä nopeuksilla ja äänettömästi. Tämä mahdollistaa etenemisen herkillä luontoalueilla minimaalisin häiriöin.

Viimeistä tekniikkaa edustava infotainment-järjestelmä tarjoaa risteilymatkustajille persoonallisen kokemuksen ja mahdollisuuden jakaa elämyksiä reaaliajassa. Laivan tilat avarine näkymineen on suunniteltu tarjoamaan erinomaiset mahdollisuudet tarkastella laivaa ympäröivää luontoa. Alukselta löytyvät myös tutkimusmatkalaboratorio sekä kirjasto merellisen elämän tutkimiseen. Kokeneet tutkimusmatkapäälliköt ja asiantuntijat pitävät esitelmiä näköala loungessa. Keskeinen osa laivaohjelman tarjontaa ovat laivalta käsin tehtävät päivämatkat kumiveneillä mielenkiintoisille ympäröiville alueille. Saatavilla on myös kajakkeja, välineitä vaellusretkille ym. Lisäksi laivalta löytyvät kuntosali, spa&sauna, erittäin korkeatasoinen ravintola, klubitila, uima-allas allasbaareineen.

“Olemme nyt laskeneet vesille uudislaivan 517. Kyseinen luku on aika tarkkaan tällä telakalla vuosikymmenten saatossa veteen laskettujen alusten määrä. Olemme ylpeitä, että saamme olla jatkamassa Helsingin telakan kunniakkaita perinteitä tällä kolmen laivan sarjalla ja rakentamassa telakan upeaa tulevaisuutta uusilla rakennusprojekteillamme,” sanoi projektipäällikkö Jonas Packalén, Helsinki Shipyard.

Helsinki Shipyardilla rakenteilla olevista aluksista ensimmäinen luovutetaan tilaajalleen vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä, toinen keväällä 2022 ja kolmas vuoden 2022 loppupuolella.