Laivalle sähköä maista

25.11.2021

Tiistaina 23.11. SH Minervaksi kastettu laiva uitettiin ulos allashallista marraskuun 16. päivänä ja siirrettiin varustelulaituriin.

Laivan rakennusvaiheessa, kun laivan omat koneet eivät ole vielä käynnissä ja tuottamassa sähköä, syötetään laivalle sähköä maista ns. maistasyöttönä. Maistasyöttösähköä (60 Hz) tuottaa meille laiturille asennettu dieselaggregaatti, joka on ollut käytössä käytännössä ympäri vuorokauden näin laivan luovutuksen lähestyessä ja töiden ollessa hektisimmillään.

Tämä väliaikainen ratkaisu on käytössä vain, kunnes laivan omilla koneilla tuotetaan sähköä. SH Minerva on juuri lähdössä muutaman päivän merikokeille ja se luovutetaan ensi viikon alkupuolella asiakkaalle, joten tämä valitettava häiriö jää täten lyhytaikaiseksi. Merikokeilla ovat luonnollisesti käytössä jo laivan omat koneet.

Olemme pahoillamme mahdollisesti aiheuttamastamme häiriöstä. Mietimme, miten jatkossa pystyisimme vaimentamaan ääntä ja ohjaamaan sen suuntaa siten, ettei siitä aiheutuisi häiriötä naapureillemme. Suunnitelmissamme on myös tehdä äänenvoimakkuuden mittauksia.