Kolmannen tutkimusristeilijän tuotanto käynnistyi

12.6.2021

NB 518

Helsinki Shipyardilta tilattujen luksustutkimusristeilijöiden kolmannen aluksen tuotanto alkoi 10. kesäkuuta. Laivan NB518 projekti on edennyt odotetusti, ja nyt päästiin aloittamaan teräsosien polttoleikkaus.

Tämän tutkimusmatkaristeilijöiden sarjan kolmannen aluksen tilaus oli yksi harvoja risteilijätilauksia, joita tehtiin vuoden 2020 aikana vallinneessa pandemiatilanteessa, ja siksi merkittävä meille kaikille. Tilaus kertoo asiakkaamme vankasta luottamuksesta osaamiseemme ja kykyihimme sekä yhteistyömme hyvästä hengestä”, kertoo Helsinki Shipyardin CEO Esko Karvonen.  

Kolmas Swan Hellenicille toimitettava alus edustaa kahden jo tuotannossa olevien alusten tavoin tutkimusmatkaristeilijöiden uutta sukupolvea ja se on suunniteltu maailmanlaajuisille risteilymarkkinoille painottuen kuitenkin risteilyihin korkeilla leveysasteilla. Alus toimitetaan tilaajalleen vuoden 2022 lopussa. NB 518 on sisariaan isompi ja suunniteltu purjehtimaan kaikkiin maanosiin.

NB 518 production start

Kahdesta edellisestä sarjan aluksesta poiketen laivan 518 teräslohkot valmistetaan CRISTin telakalla Puolassa. Lohkot kuljetetaan meille Helsinkiin meriteitse. Tuotannolliset työt Helsingissä käynnistyvät syksyllä ja laivan rungonkoonti aloitetaan kölin laskulla loppuvuodesta 2021. ”Tuotannon aloitus on merkkipaalu meille ja asiakkaalle hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Jatkamme tältä vankalta pohjalta eteenpäin rakentaen asiakkaalle huippulaadukasta alusta.”, kommentoi laivan 518 projektipäällikkö ja telakan tuore myyntijohtaja Ville Korpela.

Uudislaivassa 518 on 4,6 MW dieselsähköinen hybridikoneisto pakokaasupuhdistuksella, maks. 3 MW akustokapasiteetti ja PC6 jääluokkaan vahvistettu runko. 125-metrinen ja 12000 bruttotonnin alus on suunniteltu erityisesti maapallon mielenkiintoisimpien ja luoksepääsemättömimpien paikkojen tutkimiseen.

Laiva tarjoaa tilavan 5-tähden majoituksen 192 vieraalle 96 hytissä ja sviitissä, joissa suurimmassa osassa on suuret parvekkeet. Alusta tulee operoimaan 140 hengen miehistö, jotta voidaan tarjota korkeimman tason henkilökohtaista palvelua.

Lisätietoja:

Esko Karvonen, CEO, Helsinki Shipyard Oy, p. 358 10 622 2600