Helsinki Shipyardilla laskettiin ensimmäinen köli

24.9.2020

Swan Hellenicin kölinlaskuseremonia vahvistaa kunnianhimoisen aikataulun toteutumisen. Uuden aluksen nimeksi tulee SH Minerva kunnioittaen ikonista perintöä.

Helsinki Shipyard Oy:n toimitusjohtaja Carl-Gustaf Rotkirch

Helsingissä pidettiin Swan Hellenicin kahden jääluokitetun luksustutkimusmatkaristeilijän sarjan ensimmäisen aluksen kölinlaskuseremonia. Tähän käytettiin laivan ensimmäinen 347-tonninen lohko, joka oli juuri saapunut varusteltuna ja maalattuna Klaipedasta. Lohko laskettiin kölipukille ikivanhojen merenkulun perinteiden mukaisesti onnea tuovien kolikoiden päälle.

Edelleen osoittaen kunnioitusta vanhan ajan perinteille, Swan Hellenic ilmoitti seremonian aikana, että aluksen nimeksi tulee SH Minerva ikonisen yrityksen ensimmäisen tähän tarkoitukseen rakennetun aluksen kunniaksi, aluksen, joka nimettiin roomalaisen luovuuden ja viisauden jumalattaren mukaan. Swan Hellenicin toimitusjohtaja Andrea Zito ilmoitti, ettei voisi olla sopivampaa tapaa uudelleen lanseeratulle yritykselle nostaa Swan Hellenicin edelläkävijän henki takaisin aallonharjalle.

Seremoniassa olivat läsnä Helsinki Shipyard Oy:n toimitusjohtaja Carl-Gustaf Rotkirch ja projektipäällikkö Jonas Packalén, sekä Swan Hellenicin toimitusjohtaja Andrea Zito, joka osallistui tilaisuuteen videotervehdyksellä johtuen COVID-19 pandemian aiheuttamista poikkeuksellisista olosuhteista.

Elegantti uusi alus edustaa polaaritutkimusalusten uutta sukupolvea ja se on suunniteltu maailmanlaajuisille risteilymarkkinoille painottaen kuitenkin risteilyjä korkeilla leveysasteilla. SH Minervassa on 4,6 MW dieselsähköinen koneisto pakokaasupuhdistuksella ja PC5 jääluokkaan vahvistettu runko. 113-metrinen ja 10500 bruttotonnin alus on suunniteltu erityisesti maapallon jännittävimpien ja luoksepääsemättömien paikkojen tutkimiseen.

Tarjoamalla tilavan 5-tähden majoituksen 152 vieraalle 76 hytissä ja sviitissä, joissa suurimmassa osassa on suuret parvekkeet, SH Minervaa tulee operoimaan 120 hengen miehistö, jotta voidaan tarjota korkeimman tason henkilökohtaista palvelua.

Projektipäällikkö Jonas Packalén kommentoi näiden innovatiivisten alusten erityisiä haasteita: ”Uudisrakennus 516 ja sen sisaralus NB 517 on suunniteltu äärimmäisiin sääolosuhteisiin, kovien jääolosuhteiden napa-alueilta aina tropiikin alueille. Ja luonnollisesti alukset on suunniteltu täyttämään herkän luonnon asettamat vaatimukset niillä alueilla, missä ne purjehtivat.”

Carl-Gustaf Rotkirch, Helsinki Shipyard Oy:n toimitusjohtaja kommentoi: ”Olemme erityisen iloisia siitä, että olemme saaneet kutsua työntekijämme takaisin töihin osallistumaan tähän jännittävään projektiin. Nyt voimme tehdä, mitä parhaiten osaamme – suunnitella ja rakentaa aluksia, joilla on hieno tarina takana ja vielä suurempi tarina edessä. Nämä ikonisen Swan Hellenicin alukset inspiroivat meitä, ja toivon, että asiakas voi tuntea tämän.”

Swan Hellenicin toimitusjohtaja Andrea Zito onnitteli tiimiä kunnianhimoisen aikataulun pitämisestä, kiittäen samalla Helsinki Shipyardin, Robert McFarlandin, Tillberg Designin ja VShipsin tiimejä heidän tuestaan.

Meille on kunnia kääntää uusi sivu Swan Hellenicin tarinassa ja odotamme innolla, että tapaamme aluksella sen suunnatessa Etelämantereelle marraskuussa 2021″, hän totesi. ”Liity mukaan katsomaan, mitä muut eivät näe!”

Lisätietoja:

Carl-Gustaf Rotkirch, CEO, Helsinki Shipyard Oy, puh. +358 10 622 2600