HELSINKI SHIPYARD OY JUHLII TOISTA SYNTYMÄPÄIVÄÄNSÄ

28.5.2021

Helsinki Shipyard Oy juhli 20.5. toista syntymäpäiväänsä. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet telakalla kiireistä aikaa. Hyvin pian telakan omistuksen vaihduttua se sai ensimmäisen tilauksensa kahdesta tutkimusristeilyaluksesta ja syksyllä 2020 tuli vielä yksi laivatilaus.

Uuden telakkayhtiön ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi nimitettiin Carl-Gustaf Rotkirch, joka luotsasi telakan uudelle väylälle. Kahden viime vuoden aikana telakka saavutti lyhyen aikavälin tavoitteensa 1) Rakenna organisaatio 2) Käynnistä toiminta uudelleen 3) Vakauta taloudellinen tilanne. Helmikuussa 2021 Rotkirch siirtyi hallituksen jäseneksi vastuullaan sidosryhmäsuhteiden kehittäminen ja ylläpitäminen.

Helsingin telakan entinen operatiivinen johtaja Esko Karvonen nimitettiin telakan uudeksi toimitusjohtajaksi 1. helmikuuta alkaen. Tänään Esko Karvonen on palvellut uudessa tehtävässään sata päivää, hyvin käytännönläheisesti, joten nyt on hyvä hetki katsoa, mitä on saavutettu ja mitkä ovat telakan tulevaisuuden suunnitelmat.

Ensimmäinen kolmesta tutkimusristeilyaluksesta lasketaan vesille kesäkuussa ja kolmas juhlistaa teräksen polton aloitusta melko pian. Toista alusta rakennetaan rinnan ensimmäisen kanssa, joten tehtävä on selvä – rakentaa ja toimittaa tilaukset, kuten asiakkaalle on luvattu. Maailmanlaajuinen pandemia ei tee tästä tehtävästä helppoa, vaikka Helsingin telakka on tähän mennessä pärjännyt hyvin pandemian kanssa, kiitos nopeasti käyttöönotetuille tehokkaille toimenpiteille, joita päivitetään jatkuvasti.

Telakka on panostanut suuresti uuteen strategiaansa ollakseen kilpailukykyinen ja haluttu kumppani asiakkaille ja muille sidosryhmille sekä ollakseen työnantajana mitä kiinnostavin. Telakka keskittyy prosessien virtaviivaistamiseen, tuottavuuden lisäämiseen sekä älykkäiden logistiikkaratkaisujen kehittämiseen.

Osaamisemme vaativissa laivanrakennusprojekteissa on hyvin tiedossa ja vahvistamme tätä entisestään kohdentamalla resursseja T&K-toimintaan. Kevyen painon ja energiatehokkuuden T&K-projektimme varmistavat, että meiltä löytyvät ratkaisut tulevaisuuden laivoihin. Kaikki nämä asiat ovat nyt hyvällä tiellä ja etenevät. Meistä tulee järjestelmäintegraattori ja meillä on keskeinen asema arvoketjussa!

Telakka keskittyy kolmeen ydinliiketoimintasegmenttiinsä – jäänmurtajiin, risteilyaluksiin ja superjahteihin, pitäen mielessä vastuullisuuden ja sosiaalisen vastuun kasvaessaan ja rakentaessaan tulevaisuuttaan.

Yksi tärkeä asia on telakan taloudellinen tilanne, joka on parantunut kahden viime vuoden aikana. Vuoden 2019 pienen voiton jälkeen vuosi 2020 näyttää jo positiivista tulosta ja vuoden 2021 odotetaan olevan vielä parempi.

Liity seuraamme juhlimaan kahta ensimmäistä vuottamme ja monia tulevia vuosiamme!

Responsible                                 Fun                                          Together