Helsinki Shipyard oikealla kurssilla – telakalla on laskettu kolmannen luksusristeilyaluksen köli ja alus sai nimekseen SH Diana

8.4.2022

Uudislaivan 518 köli on laskettu merenkulkuperinteiden mukaisesti. NB 518 on kolmas Swan Hellenicille rakennettavista Vega-luokan aluksista.

NB 518 kölinlaskuseremonia

Köli laskettiin suurlohkolla 305, joka saapui telakalle vuoden 2021 viikolla 50 kuljetusalus M/S Merillä, jolla oli kyydissään myös useita muita uudisrakennuksen lohkoja. Kölinlaskuseremoniassa olivat läsnä Swan Hellenicin ja luokituslaitoksen edustajat sekä projektin ja telakan johtoa.

Lohkokuljetus

Uudislaivan 518 rakentaminen edistyy hyvin telakalla. Lohkokuljetuksista yli puolet on jo saapunut lohkotoimittajalta, ja loput ovat tuloillaan huhti-toukokuun aikana. Neljä pääkonetta on jo nostettu laivaan, kuten myös kaksi evävakainta.

Telakalla rakenteilla olevat Vega-sarjan alukset edustavat napa-alueilla toimivia uuden sukupolven risteilyaluksia. Valmistuttuaan alukset purjehtivat maailmanlaajuisesti, keskittyen kuitenkin toimintaan korkeilla leveysasteilla.  

Aluksissa on 4,6 megawatin dieselsähköinen hybridikoneisto pakokaasupuhdistuksella sekä maks. 3 MW akustokapasiteetti. Kaksi ensimmäistä alusta ovat 10 500-tonnisia ja niissä on PC5 jääluokkaan vahvistettu runko. Hieman sisariaan isompi kolmas alus on bruttovetoisuudeltaan 12 100 tonnia ja siinä on PC6-jääluokkaan vahvistettu runko.

Laivan pääkoneita

Aluksista ensimmäinen, SH Minerva, luovutettiin joulukuussa 2021 Swan Hellenicin käyttöön, ja seuraavan laivan luovutus on vuoden 2022 keväällä. Kolmas alus eli NB 518 luovutetaan asiakkaalle vuoden 2023 alkupuolella.

“Uudisrakennus NB 518 on suunniteltu äärimmäisiin sääolosuhteisiin, niin napa-alueiden koviin jääolosuhteisiin kuin tropiikin kuumiin ja kosteisiin olosuhteisiin, ja kunnioittamaan herkkiä ekosysteemejä harvinaisilla ja erityislaatuisilla alueilla, joissa laiva operoi,” kommentoi laivan 518 projektipäällikkö Nicklas Forsström.

Lisätietoja: 

Viestintä, Helsinki Shipyard Oy, p. 358 10 622 2248