Helsingin telakka mukana energiansäästökampanjassa

14.12.2022

Helsinki Shipyard Oy kantaa omalta osaltaan vastuuta siitä, että selviämme kaikki tulevasta haastavasta talvesta.

Olemme mukana #Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa, jotta sekä kansalliset että EU-laajuiset energiansäästötavoitteet tulisivat saavutetuiksi.

Telakalla on otettu käyttöön toimenpiteitä, joilla on vaikutusta toimistojen sisälämpötiloihin. Käytännössä esimerkiksi toimistotilojen huonelämpötiloja on laskettu ja lämmitämme toimitilojamme käyttötarkoituksen mukaisesti. Olemme jatkaneet valaistuksen ja lamppujen päivittämistä energiaa säästäviksi malleiksi. Muistutamme henkilöstöämme säännöllisesti käynnissä olevasta energiansäästökampanjasta ja kannustamme henkilöstöä tekemään energiasäästöihin tähtääviä aloitteita. Käynnissä olevien energiansäästötoimenpiteiden lisäksi tutkimme uusia tapoja säästää energiaa mm. tuotannossamme.

Helsingin telakan yhteistyökumppani energia-asioissa on Helen. Mahdollisten energiapulasta johtuvien sähkökatkojen vuoksi olemme olleet Heleniin yhteydessä selvittääksemme, mitä ne tarkoittavat Helsingin telakalle ja mikä on Helenin ohjeistus meille. Helenin mukaan mahdolliset sähkökatkot voivat kestää noin tunnin. Olemme rekisteröityneet Helenin tekstiviestitiedotuksen vastaanottajiksi, jotta saisimme ennalta tiedon uhkaavasta sähköpulasta.

Sisäisesti olemme valmistautuneet sähköpulatilanteeseen sähkön, lämmön, IT-toimintojen ja ennen kaikkea työturvallisuuden osalta.

Olemme muistuttaneet henkilöstöämme varautumisen tärkeydestä myös etätöissä ja muutenkin kotioloissa.

Helsingin telakka on mukana menossa!