Helsingin telakan kauppa on valmistunut

20.5.2019

Tiedote. Julkaistu: 20.05.2019, 14:32
Helsinki Shipyard Oy

Algador Holdings Ltd on allekirjoittanut kauppasopimuksen Arctech Helsinki Shipyard Oy:n kanssa Helsingin Shipyard Oy:n ostamisesta. Kaupassa Algador Holdingsin omistukseen siirtyi Arctech Helsinki Shipyard Oy:lta 100% Helsingin Shipyard Oy:n osakkeista. Kauppa allekirjoitettiin ja tuli voimaan 20. toukokuuta.  

Jo aiemmin tässä kuussa, osana kaupan valmisteluja, Arctech Helsinki Shipyard Oy siirsi telakan toimintonsa Helsinki Shipyard Oy:lle. 

”Olemme ylpeitä voidessamme olla osa Helsingin telakan tarinaa. Näemme voimakkaan kysynnän telakkabisneksessä sekä odotamme innoissamme valjastavamme asiantuntemuksemme sekä jatkamaan Helsingin telakan pitkää perinnettä Helsinki Shipyard Oy:n muodossa ”, kommentoi Rishat Bagautdinov, toinen Algador Holdingsin omistajista. 

Helsinki Shipyard Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Carl Gustaf Rotkirch (DI, meritekniikka ja laivanrakennus), jolla on pitkä kokemus meriteollisuudesta ja laivanrakennuksesta. Toimitusjohtaja Rotkirch on työskennellyt muun muassa myyntijohtajana Aker Yardsilla sekä johtajana Kvaerner Masa Yardsilla. 

Olemme erittäin iloisia, että Rotkirch on mukana. Hänen syvällinen tuntemuksensa Suomen laivanrakennusteollisuudesta on arvokas osa telakan tulevaisuutta aloittaessamme työmme uusien tilauksien parissa. Olemme iloisia voidessamme sanoa, että julkaisemme ensimmäisen uuden tilauksen kuukauden kuluessa ja odotamme töiden alkavan pian ”, hallituksen puheenjohtaja Olerskiy kommentoi. 

Aikaisemmin muun muassa Arctech Helsinki Shipyardin sekä FG-Shippingin toimitusjohtajana toiminut Esko Mustamäki, on nimitetty Helsinki Shipyard Oy:n hallitukseen. 

”Keskustelu kaupan teosta alkoi kolme vuotta sitten ja tässä yhteydessä sanktioiden rooli on noussut usein esille. Kävin kaupan valmistelun alussa henkilökohtaisesti keskusteluja OFACin kanssa sanktioiden liittyen. Ainoa OFACin edellytys oli, että puolet (50%) tai enemmän omistuksesta on oltava sellaisen omistajan hallussa, jota sanktiot eivät koske. Nyt kun telakan omistaa yksin Algador Holdings, näen keskustelun sanktioiden roolista käsitellyksi ja voimme keskittyä tuleviin tilauksiin”,sanoo hallituksen jäsen Mustamäki. 

Helsingin telakan toimintojen siirtyminen Helsinki Shipyard Oy:lle on merkittävä askel telakan tulevaisuudelle ja suomalaiselle meriteollisuudelle. Tarjouskanta koostuu useista risteilyaluksista, jäänmurtajista ja LNG-säiliöaluksista. Osasta tarjouksia on jo allekirjoitettu aiesopimukset. Helsinki Shipyard Oy tiedottaa ensimmäisen tilauksen vahvistumisesta kuukauden sisällä. 


Lisätietoja: 

Helsinki Shipyard Oy
Viestintä, Eija Oraviita-Kaiku
+358 10 622 20
eija.oraviita-kaiku@helsinkishipyard.fi