Ensimmäinen Swan Hellenicin tutkimusristeilyalus laskettiin vesille Helsingin telakalla

23.6.2021

Helsinki Shipyard rakentaa parhaillaan kolmen aluksen sarjaa risteilyvarustamo Swan Hellenicille. Laivasarjan ensimmäinen alus sai vettä kölin alle keskiviikkona 23. kesäkuuta. Samanaikaisesti rakennusaltaassa kellutettiin toisena valmistuvan laivan runko. Sarjan kolmannen aluksen tuotanto alkoi kesäkuun 10. päivänä.

NB 516 / SH Minerva

Helsingin telakalla rakennettavat alukset on suunniteltu täyttämään viimeisimmät päästöstandardit, jotta alusten vaikutukset ympäristöön jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Aluksilla on esivarusteltu paikka akuille. Akkujen avulla on mahdollista liikkua myös äänettömästi. Tämä mahdollistaa etenemisen esimerkiksi herkässä napa-alueen luonnossa minimaalisin häiriöin. Alukset on varustettu pakokaasujen puhdistusjärjestelmällä sekä edistyksellisillä herkkien polaarialueiden operointiin vaadittavilla puhdistus- ja varastointimahdollisuuksilla jätevesille, jätteille ja jäteöljylle.

Viimeistä tekniikkaa edustava tietoviihdejärjestelmä tarjoaa risteilymatkustajille persoonallisen kokemuksen ja mahdollisuuden jakaa elämyksiä reaaliajassa. Laivan tilat avarine näkymineen on suunniteltu tarjoamaan erinomaiset mahdollisuudet tarkastella laivaa ympäröivää luontoa. Alukselta löytyvät myös tutkimusmatkalaboratorio sekä kirjasto merellisen elämän tutkimiseen. Kokeneet tutkimusmatkapäälliköt ja asiantuntijat pitävät esitelmiä näköala loungessa. Keskeinen osa laivaohjelman tarjontaa ovat laivalta käsin tehtävät päivämatkat kumiveneillä mielenkiintoisille ympäröiville alueille. Saatavilla on myös kajakkeja, välineitä vaellusretkille ym. Lisäksi laivalta löytyvät kuntosali, spa&sauna, erittäin korkeatasoinen ravintola, klubitila, uima-allas allasbaareineen.

“Nyt vesille laskettu alus on monessa suhteessa edelläkävijä. Aluksen jääluokka kertoo sen rakenteen olevan huippuluokkaa kestävyydessä, ja sen takeena on Helsinki Shipyardin vankka kokemus jäävahvisteisten alusten rakentamisessa. Alus on suunniteltu korkean tason risteilyyn pienille matkustajamäärille, tarjoten arvovaltaisen risteilykokemuksen valveutuneille asiakkaille.” kertoo Esko Karvonen, toimitusjohtaja, Helsinki Shipyard.

Helsinki Shipyardilla rakenteilla olevista aluksista ensimmäinen luovutetaan tilaajalleen syksyllä 2021, toinen keväällä 2022 ja kolmas syksyllä 2022.

Lisätietoja:

Esko Karvonen, CEO, Helsinki Shipyard Oy, p. 358 10 622 2600