CHANTIER DAVIE CANADA INC. ALOITTAA YKSINOIKEUDELLISEN PROSESSIN HELSINKI SHIPYARD OY:N LIIKETOIMINNAN MAHDOLLISESTA OSTOSTA

26.3.2023

CHANTIER DAVIE CANADA INC. ON OHEISELLA TIEDOTTEELLA ILMAISSUT KÄYVÄNSÄ YKSINOIKEUDELLA NEUVOTTELUJA TELAKAN OSTOSTA:

Helsinki, Suomi – 26. maaliskuuta 2023 – Chantier Davie Canada Inc. (Davie) ilmoitti tänään käyttävänsä oikeuttaan ostaa yksinoikeudella Helsinki Shipyard Oy:n (HSO) liiketoiminta.

Osto-option käyttäminen ei tarkoita, että hankinta on saatu päätökseen. Kauppa edellyttää perusteellisen due diligence -tarkastuksen onnistunutta loppuunsaattamista, sisältäen muun muassa talouteen, sääntelyyn ja juridiikkaan liittyvät näkökohdat, sekä Davien lopullista päätöksentekoa asiassa.

”Mikäli yritysosto saadaan toteutettua, se yhdistää kaksi historiallista ja hyvin toisiaan täydentävää liiketoimintaa ja luo arktiselle laivanrakennukselle läntisen maailman johtavan kansainvälisen osaamiskeskuksen,” sanoo Davien toimitusjohtaja James Davies.

Meneillään oleva prosessi on muilta osin luottamuksellinen, ja Davie antaa lisäkommentteja vasta saavutettuaan merkittävän virstanpylvään, kuten kauppakirjan allekirjoittamisen.

Davie

Kanadan Québecissä vuodesta 1825 lähtien toiminut Davie on johtava erikoisalusten, kuten jäänmurtajien, sotalaivojen ja lauttojen, rakentaja ja ylläpitäjä valtion ja kaupallisten asiakkaiden käyttöön. Davie on Kanadan suurin laivanrakentaja sekä kumppani maan kansallisessa laivanrakennusstrategiassa, jonka osana se rakentaa edistyksellisiä, polttoainetehokkaita raskaita jäänmurtajia ja hybridilauttoja.

Lisätietoja osoitteessa davie.ca  

Lisätietoja: Kim Salmi, toimitusjohtaja Helsinki Shipyard Oy
Puh. 050 401 8158 |  kim.salmi@helsinkishipyard.fi