Uusi viiden tähden kulttuuriretkiristeilyalus kastettiin SH Minervaksi Helsingin telakalla

24.11.2021

NB 516 / SH Minerva

Ensimmäinen kolmesta Helsingissä rakenteilla olevasta Vega-luokan aluksesta Swan Hellenicin perinteikkäälle brändille on nimetty Helsingin telakalla. Pieni ja yksityinen nimenantoseremonia pidettiin tiistaina iltapäivällä, ja aluksen kummina toimi Johanna Mäkelä, Suomen ensimmäinen ruokakulttuurin professori ja Helsingin pormestari Juhana Vartiaisen puoliso. Paikalla olivat myös pormestari Vartiainen, Swan Hellenicin toimitusjohtaja Andrea Zito ja Helsinki Shipyardin ylin johto.

Kolmen upean expedition-risteilyaluksen sarjalla on korkea jääluokka, ja ne on tehty huippuluokan risteilykokemukseen maailmanlaajuisella risteilyalueella, painottuen kuitenkin korkeille leveysasteille. Alusten ulko- ja sisätilojen suunnittelu on skandinaavishenkistä ja korkealaatuista.

Alukset on suunniteltu täyttämään viimeisimmät ympäristömääräysten vaatimukset. SH Minerva on täysin omavarainen jopa 40 päivän tai 8 000 meripeninkulman ajan. Aluksessa on valmius ottaa akkuteknologia käyttöön, mikä mahdollistaisi myös hiljaisen toiminnan. Alukset on varustettu pakokaasujen puhdistuksella, edistyneellä jätevesien käsittelyjärjestelmällä ja jätevarastoilla, joita tarvitaan herkillä napa-alueilla toimimiseen.

SH Minervan on määrä lähteä telakalta ensi viikon alussa. 

Kastejuhla järjestettiin maailmanlaajuisten toimitusketjuhäiriöiden jälkimainingeissa sekä koronatapausten määrien noustessa Suomessa. Helsingin telakan projektipäällikkö Jonas Packalén kommentoi ristiäisissä: ”Olemme iloisia nähdessämme tämän päivän vihdoin, huolimatta monista globaaleista haasteista, jotka tekivät tehtävästämme kaikkea muuta kuin helppoa. Erityiskiitoksemme kaikille projektiin osallistujille heidän hellittämättömästä omistautumisestaan ja erinomaisesta työstään!”

Swan Hellenicin toimitusjohtaja Andrea Zito lisäsi: ”Minäkin haluan onnitella kaikkia Helsingin telakkalaisia moitteettomasta työstä vaikeissa olosuhteissa ja tiukoista turvatoimista, jotka ovat pitäneet SH Minervan aina turvallisena ympäristönä. Alus on saatu valmiiksi vain 26 kuukauden kuluttua sopimuksen allekirjoittamisesta, mikä on merkittävä saavutus. Odotamme nyt innolla, että saamme vieraamme näkemään, mitä muut eivät näe, ja tekemään tutkimusmatkaa poikkeuksellisella mukavuudella ja tyylillä.”