Telakanjohtajan uudenvuoden tervehdys

30.12.2020

Carl-Gustaf Rotkirch, CEO, Helsinki Shipyard Oy

Vuosi 2020 on ollut kaikin tavoin poikkeuksellinen, ja näköpiirissä on, että poikkeusolot vielä jatkuvat jonkin aikaa. Olemme tehneet etätöitä ja toisaalta käynnistäneet telakan täysimittaiseen tuotantotoimintaan pitkän hiljaiselon jälkeen.

Olemme olleet onnekkaita, koska telakalle kohta päättyvä vuosi, ja etenkin sen toinen puolisko, on tarkoittanut kiireisen tekemisen aikaa. Olemme varmistaneet projektien NB 516-517 sujuvan etenemisen, välillä haasteiden kanssa, olemme työskennelleet antaumuksella myyntiprojektien parissa, ja palkaksi sinnikkäästä työstämme saimme julkistaa uuden kaupan lokakuussa.

Meillä on ensi vuonna kaksi tavoitetta ylitse muiden:

  • Ensimmäisen uudisprojektin (SH Minerva) toimittaminen aikataulussa ja budjetissa
  • Uusien tilausten varmistaminen

Näiden tavoitteiden saavuttaminen vaatii meiltä kaikilta ponnistuksia, ja ennen kaikkea uskoa itseemme.

Hiljattain yrityksessämme tehdyn kyselyn tuloksissa korostuu muun muassa henkilöstömme laaja asiantuntemus, luottamus toisiimme ja halu auttaa toisiamme. Minulle tämä osoittaa vahvaa tahtoamme onnistua, ja tahdolla voitamme tulevan vuoden haasteet sekä varmistamme toimintamme jatkuvuuden!

Toimintaamme on huomioitu myös mediassa, pääasiassa myönteiseen sävyyn.

Ensi vuosi käynnistyy meillä tammikuisella laivan 517 ensimmäisellä lohkokuljetuksella, sitä seuraa kyseisen aluksen kölinlasku helmikuulla. Laivaan 516 asennamme potkuriakselin ja potkurin tammikuussa. Pääosa laivan 518 isoista hankinnoista tehdään helmikuun loppuun mennessä, ja kesän korvilla tapahtuu tuotannon aloitus. Syksyllä luovutamme SH Minervan tilaajalleen.

Strategiatyömme on saatu hyvään alkuun, ja ensi vuoden alussa olemme valmiita käymään sitä tarkemmin läpi koko henkilöstön kanssa. Tavoitteellemme nostaa kilpailukykyämme on määritelty selkeät keinot. Kaiken kaikkiaan ensi vuoden tavoitteenamme on myös lisätä toimintamme läpinäkyvyyttä sekä henkilöstömme että päättäjien suuntaan.

Olemme mukana Malmin peruskoulun aikakapseliprojektissa. Olemme kirjanneet ajatuksiamme ja tuntojamme tästä kuluvasta vuodesta sekä pohtineet, miten erilaista elämä ehkä on silloin vuonna 2078, kun aikakapselit avataan. Kuinkahan moni meistä on vielä näkemässä ja kuulemassa tuon kaiken….

Kiitos teille kaikille ponnistuksistanne vuoden 2020 aikana!

Toivotan teille kaikille, perheillenne sekä kaikille yhteistyökumppaneillemme valoisampaa vuotta 2021!

​​​​​​​Calle